
Eesti Toidu Muuseum
MÖÖ programm
Muuseumiööl läheb ETM-is lahti aardejaht, kus tuleb otsida vihjeid, leida peidetud koostisosi ning lõpuks neist oma käega midagi maitsvat kokku panna. Osaleda võivad kõik sõltumata soost, vanusest ja ühiskondlikust positsioonist.
Meie kohvikus saab maitsta käsitööna valminud vürtsikiludega võileibu ja erinevaid kamasmuutisid, pakume kohvi ja kooki.
Saa osa ka vürtsikilu õpitoast! Iga osaleja segab valmis 13 komponendist koosneva vürtsisegu, jagame nippe ja juhendame, et kilutegu õnnestuks. Kõik osalejad saavad koju kaasa karbi oma enese tehtud vürtsikilu. Palume õpituppa ette registreeruda info@toidumuuseum.ee, muuseumiöö soodushind 8€.
Püsiekspositsioon
Eesti Toidu Muuseumis on koostöös Eesti Meremuuseumiga avatud näitus "Kilulinn Tallinn", mis toob külastajateni loo sellest, kuidas ühest lihtsast rentslikalast sai Eesti pealinna sümbol.
Muuseumi loomise idee sai alguse mõttest luua koht, kus nii oma pere kui ka väliskülalistega saada osa Eesti toidukultuurist ja kõigest sellega seonduvast.
Eesti Toidu Muuseum on Eesti toidukultuuri keskus, kus on võimalik maitsta erinevaid Eestile omaseid toite, osaleda põnevates toiduvalmistamise õpitubades ja degusteerimistel. Samuti saavad külastajad osa erinevatest kultuuriüritustest nagu kontserdid, näitused, filmiõhtud ja raamatuesitlused.
Asume arhitektuuriliselt väga unikaalses hoones, mis ehitati 1911. aastal Tselluloosi- ja paberivabriku tuletõrjemajana.
Galerii